Falconhoven

logo deMeester
logo deMeester

Residentie Falconhoven, Antwerpen

't Eilandje en het historische stadscentrum

Het Eilandje vormt met de jachthaven een bruisende nieuwe stadswijk aan het water, gelegen in het noorden van Antwerpen. Het laatste decennia werd er intensief gewerkt aan de herontwikkeling van dit voormalig havengebied. Voor de herontwikkeling van het gebied werd er onder andere gekeken naar de Docklands in Londen en de Kop van Zuid in Rotterdam.

Met het MAS (Museum aan de Stroom), de Montevideopakhuizen, het Red Star Line Museum, het Willemdok, de hippe horecagelegenheden en de brede stadsboulevards staat het Eilandje nu definitief op de kaart staat.

De Prominente aanwezigheid van water, de open ruimte en de verschillende types bebouwing door elkaar maken deel uit van de charme en het typische karakter van de buurt.

U woont straks tussen de Oude Leeuwenrui en de Falconrui – pal op de as tussen het Eilandje en het stadscentrum. Dat is niet alleen vlakbij de Groenplaats, de Grote Markt en de Meir. Ook het reusachtige Park Spoor Noord bevindt zich op wandelafstand. U bent zo op de Kaaien en aan het Centraal Station. De bus en tram stoppen om de hoek. Een velo-station staat in de straat. U hebt ook nog eens de grote stedelijke invalswegen binnen handbereik. Via de Waaslandtunnel bent u zo op weg naar Gent en naar de kust. Via de Noorderlaan rijdt u naar Nederland of de Kempen. En de E19 naar Brussel rijdt u aan het einde van de Leien op.

Fotogalerij

Red Star Line Museum
Het Eilandje vormt met de jachthaven een bruisende nieuwe stadswijk aan het water, gelegen in het noorden van Antwerpen.
Uitzicht op het MAS (Museum aan de Stroom).
Deze website maakt gebruik van cookies om uw surfervaring op deze website makkelijker te maken.Meer wetenVerder gaan